Culoare :
Cum să cureți un mobilier din țesătură?
Mobilierul tău din material textil este, fără îndoială, cel mai folosit mobilier din camera ta de zi. Fie că citești o carte, îți distrezi oamenii sau te uiți la televizor, canapele, fotoliile sau chiar pufurile tale sunt la mare căutare. De aceea este esențial să o îngrijești în mod regulat, astfel încât să își poată menține strălucirea cât mai mult timp. Deci, cum vă întrețineți mobilierul din material textil și cum să curățați petele de pe el? Iată câteva sfaturi ale noastre.
Cum să curățați cu succes mobilierul din material textil?
Există mai multe metode de curățare pentru a vă îngriji mobila: curățare chimică și curățare umedă. În primul rând, fă-ți timp să citești instrucțiunile pentru produsul tău pentru a nu risca: de fapt, anumite materiale tolerează umiditatea, în timp ce altele nu.
Cum să scapi definitiv de petele de pe mobila ta din material textil?
Îți întreții în mod regulat mobilierul din material textil și, în ciuda tuturor, apar pete? Este uneori inevitabil, dar nu ireparabil: cel mai important este să acționezi rapid și eficient. Dacă pata este încă recentă, luați o soluție absorbantă precum bicarbonat de sodiu sau pământ de Sommières și aplicați o cantitate mare pe pată. Lăsați-l să acționeze cel puțin o oră, apoi frecați ușor înainte de a aspira. Dacă pata este mai veche și bine încrustată, poți opta pentru un demachiant de pete de țesătură ușor de găsit în supermarketuri. În caz contrar, fă-ți propriul demachiant de casă amestecând oțet alb, lichid de spălat vase și apă limpede. Pulverizați amestecul folosind un spray sau aplicați-l cu un burete înmuiat. După aceea, îndepărtați soluția folosind o cârpă umedă și lăsați zona curățată să se usuce.
Întreținerea zilnică a mobilierului din material textil
O dată sau de două ori pe an, se recomandă o curățare profundă a canapelei, fotoliului sau poufului dvs. din material textil. Între timp, este indicat să o întreținem în mod regulat pentru a evita acumularea de murdărie. Daca produsul tau are husa detasabila, intretinerea este simpla: consultati eticheta apoi puneti-o in masina de spalat rufe. Apoi lăsați-l să se usuce la aer. Cu toate acestea, dacă produsul dvs. nu este detașabil, acest lucru va necesita puțin mai mult efort.
În primul rând, asigurați-vă că îl curățați în mod regulat pentru a-l proteja de acarieni, praf și chiar mirosuri neplăcute. Deci, o dată sau de două ori pe lună, luați în considerare aspirarea (vârful periei) pentru a îndepărta praful, care este adesea invizibil cu ochiul liber.
Apoi, nu ezita să folosești un hidroizolant pentru a-ți proteja canapeaua sau fotoliul din material textil de potențiale pete. Pulverizați-l pe tot produsul, apoi așteptați o zi întreagă înainte de a-l folosi din nou, pentru ca produsul să aibă suficient timp să se usuce.
Bicarbonat de sodiu
Dacă mobilierul tău din material textil este puțin mai fragil, preferă curățarea chimică cu bicarbonat de sodiu. Această metodă are două avantaje: redă strălucirea țesăturii și o dezodorizează. Stropiți-vă canapeaua cu bicarbonat de sodiu, apoi frecați ușor cu o perie sau o cârpă. Lăsați-l să stea câteva ore, apoi aspirați mobila.
Cristale de sifon
Diluați o cană de cristale de sifon într-un recipient mare umplut cu apă. Apoi frecați suprafața mobilierului folosind un burete înmuiat în acest amestec. Ai grija insa, daca canapeaua ta este colorata, nu recomandam aceasta tehnica. Într-adevăr, prezintă un risc de decolorare. Folosiți-l doar pentru mobilier în nuanțe deschise.
Oțet alb
O soluție de curățare naturală, oțetul alb este cel mai bun aliat al tău pentru curățarea în profunzime a produsului din material textil. Pentru a face acest lucru, începeți prin a pregăti un amestec din părți egale de oțet alb și apă. Înmuiați un burete în această soluție, apoi frecați ușor canapeaua. Clătiți cu o cârpă umedă, apoi uscați cu o cârpă uscată. Așteptați câteva ore pentru ca mobila să fie complet uscată înainte de a o folosi din nou.
Curățare cu abur
În primul rând, asigură-te că canapeaua, fotoliul sau chiar otomanul tău pot rezista la căldură și abur, testând dispozitivul pe o zonă neobservată. Dacă în timpul acestui test nu se creează halou și dacă culoarea nu s-a schimbat, puteți folosi aparatul de curățare cu abur pentru a vă curăța produsul în profunzime. Acesta va dezinfecta materialul și va îndepărta murdăria. Dacă mobilierul tău nu acceptă această metodă, prepară un amestec de apă limpede și săpun de Marsilia, apoi aplică-l pe canapea folosind o cârpă.
Descoperiți selecția noastră
Articole care te-ar putea interesa :

Cum să aleg bine umplutura canapelei mele?
Confortul canapelei dvs. depinde de mai multe elemente cheie. Descoperiți sfaturile noastre pentru a alege umplutura potrivită, tipurile de spumă și structurile cele mai potrivite pentru nevoile dvs. Preferați o ședere mai moale sau mai fermă? Bucurați-vă de un confort optim cu o canapea perfect adaptată momentelor dvs. de relaxare.

Ce tip de înveliș să aleg pentru fotoliul meu?
Explorează ghidurile noastre de achiziție pentru a alege fotoliul ideal! Descoperă diferitele stiluri de fotolii, materialele disponibile și factorii de luat în considerare pentru a asigura un confort optim și un design armonios. Fotoliu cocktail, fotoliu balansoar sau poate un fotoliu din bouclé? Aceste ghiduri te vor ajuta să faci alegerea potrivită în funcție de preferințele tale personale și de spațiul tău.

Ce culoare să aleg pentru fotoliul meu?
Alegerea culorii fotoliului tău poate transforma atmosfera camerei tale. Descoperă sfaturile noastre pentru a selecta nuanța ideală care se va potrivi cu decorul tău existent, adăugând în același timp o notă elegantă. Culori neutre pentru o atmosferă liniștitoare, tonuri vibrante pentru un efect îndrăzneț sau nuanțe naturale pentru un stil scandinav: învață să asortezi fotoliul cu stilul interiorului tău. Fie că dorești un fotoliu care să se integreze armonios în spațiul tău sau care să devină piesa centrală, sfaturile noastre te vor ajuta să faci alegerea potrivită.